EN

ГАДЮКА 12 ГОЛІВ


Робота Анастасії Подерв`янської (Київ) з експозиції проекту “ХАЙТЕКСТИЛЬ” (до 20 червня в “Музеї історії Києва”).

 

 

Реліз організаторів:
Анастасія Подерв`янська народилась у 1978 році в Києві у талановитій родині. Її батько Лесь Подерв`янський – відомий український художник, автор сатиричних п’єс, а мати Світлана Лопухова – живописець. Навчалась Анастасія в Республіканській художній школі ім. Т. Г. Шевченка, потім закінчила Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури. З 2002 року є членом Національної спілки художників України.
Автор працює на стику несумісних, на перший погляд, естетичних концепцій: як-то національне українське народне мистецтво та сучасний космополітичний урбанізм.
Виставка «ХАЙТЕКСТИЛЬ» – це поєднання чотирьох серій робіт: «КАНТРІ- ХОРОР», «ПРИГОДИ У МІСТІ», «NEW ICON» та «ПАЛЬТОПОРТРЕТ».
«КАНТРІ- ХОРОР» – роботи виконані у змішаній техніці, в яких втілилися давні українські легенди, вірування та біблійні сюжети. Ця серія створена за мотивами книги Георгія Булашева «Український народ у своїх легендах, релігійних поглядах та віруваннях», що була видана у 1909 році;
Серія робіт «ПРИГОДИ У МІСТІ» вміщує в себе текстиль, ручну вишивку, принти, аплікації. Це серія міських пейзажів;
«NEW ICON» – це твори мистецтва, в яких автор по-сучасному переосмислює канонічні образи іконописних сюжетів, пропускаючи їх через призму власних почуттів та емоцій;
«ПАЛЬТОПОРТРЕТ» – серія пальто, дизайн яких був розроблений спільно з дизайнером Лілією Братусь. Оздоблені ручною вишивкою пальто можна носити на собі, а можна повісити на стіну та дивитися на нього. Доповнюватимуть експозицію авторські перуки.
Анастасія Подерв`янська є постійною учасницею всеукраїнських та міжнародних виставок та пленерів. Її роботи зберігаються у Музеї сучасного мистецтва України, «Eurolab», а також у приватних колекціях України, Польщі, Німеччини, Македонії, США.
Також на відкритті виставки відбудеться перфоманс – показ моделей серії «ПАЛЬТОПОРТРЕТ» під музику інді-рок гурту HeartBlanch.

Пригощатимуть офіційні партнери: салони вин In Vino. Вино – як мистецтво! А також “Моршинська”.Не шукай компроміс між красивим і корисним.Пий природну воду! Надихайся разом з «Моршинська».

 

МІТЄЦ надає майданчик для вільного висловлювання, але залишає за собою право не поділяти погляди героїв порталу.